Det er vigtigt at hvalpen ikke overbelastes i sin opvækstperiode dvs fra 8uger til ca. 12 mdr. Det er bedst hvis hvalp/hund bevæger sig i et ikke for kuperet terræn. Det er absolut vigtig at hunden bevæger sig i sit eget tempo. Selv som voksen skal en corgi bevæge sig i sit eget tempo, og i det terræn den selv vælger. Det vil sige at tage den med på hiking i meget stejle områder eller lufte den ved siden af cyklen kan ikke anbefales. Som hvalp skal man tage hensyn til at den ikke skal gå lange strækninger. Hvis den så skal med på skovtur er det vigtigt at I har et transport middel med, e.g. en “barnevogn” eller f.eks. snuglisele/rygsæk den kan bæres i. 

Som almindelig kendt må en corgi hvalp ikke bevæge sig på trapper. Udover dette er det klogt ikke at lade sin hvalp hoppe op og ned af møblerne, da det ,særligt ved nedtur, er at forben belastes for hårdt, og hermed kan fremprovokere nuckle-over ved det som kaldes traume. Nuckle-over er det samme som short ulna, og ved hårde slag kan knoglerne tage skade. Det kan anbefales hvis hvalpen/hunden skal op og ned af trapper at anskaffe en hunderedningsvest som har håndtag på ryggen. Den er bedre for corgiens ryg da den er fast og dermed bukkes ryggen ikke under transporten op og ned.

Min erfaring er også at corgier ikke skal færdes på ultra glatte overflader hvor kløerne ikke har noget de kan holde fast i. Ved udskridning under hurtige bevægelser på glatte overflader, øges risikoen for belastning af ryggen , og kan muligvis fremkalde diskusprolaps.